Порівняння
0 0 

Як вибрати ноутбук для навчання

17.12.2023

Комп'ютер – необхідна річ для кожного сучасного школяра та студента. Він рятує під час онлайн-занять, підготовки домашніх завдань, практичних робіт. Але ноутбук для навчання набагато зручніший, адже його можна брати з собою в будь-яку поїздку, школу чи університет, працювати при вимкненій електриці (навіть можливість зберегти виконане чого тільки варте) ). На відміну від громіздкого ПК, йому легко знайти місце у гуртожитковій кімнаті.

ноутбук для навчання

У ноутів є вагомі переваги:

  • портативність;
  • мобільність;
  • висока продуктивність;
  • повний комплект аксесуарів (вбудована камера, мікрофон, клавіатура);
  • можливість займатися буквально де завгодно.

Але який ноут купити учневі? Як не загубитися в характеристиках, точно потрапити до балансу між необхідним і необов'язковим, визначитися з ціною? Про це поговоримо нижче.

Як правильно вибрати ноутбук для навчання: основні критерії та рекомендації

Оптимальний лептоп може бути як найпростішим, так і топовим – це залежить від обраної спеціальності та переваг користувача. Якщо навчання школяра дозволяє вибрати менш потужні девайси, то студентам найчастіше потрібна техніка серйознішої продуктивності. В обох випадках можна придбати недорогий, але повністю покриваючий завдання ноут для навчання. новий або б/в.

ноутбук для навчання

При безпосередньому виборі враховуйте такі критерії:

  1. Бюджет. Його межі краще встановити заздалегідь, щоб окреслити діапазон моделей та скоротити час пошуку.
  2. Мета використання. Для роботи з текстовими документами, презентаціями та інтернетом достатньо стандартного девайсу з базовими характеристиками. Якщо навчання передбачає роботу з графікою, програмування та інші ресурсомісткі завдання, знадобиться потужніший девайс.
  3. Розмір, мобільність. Для студентів, які часто змінюють локації між лекціями, важливі компактність і невелика вага пристрою. Але при роботі з великими мультимедійними файлами або якщо ви проводите багато часу за екраном, також важлива і велика діагональ.
  4. Продуктивність. Визначте, які програми та для яких завдань ви плануєте користуватися. Важливо, щоб потужність процесора, обсяг оперативної пам'яті та графічна карта задовольняли ваші потреби.
  5. Зберігання даних. Щоб система завантажувалася максимально швидко, а ресурсомісткі програми працювали коректно, необхідний не лише жорсткий диск, а й SSD.
  6. Автономна робота від батареї. Бажано, щоб батарея «тримала» досить довго – це дозволить навчатися навіть там, де немає розеток.
  7. Клавіатура та тачпад. Перевірте, наскільки зручні для вас клавіатура та тачпад. Це особливо важливо, якщо ви плануєте багато писати.
  8. Порти та підключення. Переконайтеся, що пристрій оснащений достатньою кількістю портів для ваших потреб (USB, HDMI, кард-рідер тощо).
  9. Операційна система. Кожна ОС (Windows, macOS, Linux) – свої особливості та специфіка. Виберіть систему, яка буде зручною саме вам.

Ноутбуки для навчання широко варіюються та відрізняються за багатьма параметрами. Ви також можете ознайомитися з актуальними рейтингами, почитати відгуки людей про різні моделі, щоб отримати уявлення про їх надійність та продуктивність кожної з них.

Навіть дорогий, нещодавно випущений девайс можна купити дешевше, обравши б техніку. Інтернет-магазин «Pc.com.ua» займається продажем якісної надійної техніки у чудовому стані, яка покриє всі ваші завдання. Доставка здійснюється по всій країні.

ноутбук для навчання

Різні класи для різних завдань

На відміну від персональних комп'ютерів, класифікація ноутів ширша. Багато класів є актуальними для школярів, інші – для студентів різних спеціальностей. Розберемося з основними підтипами – це допоможе визначити оптимальний для вашого випадку.

Нетбук

Призначений для простих завдань – роботи з офісними програмами, відтворення аудіо- та відео, веб-серфінгу. Нетбук – зменшена версія традиційного девайсу. Його екран від 9 до 12 дюймів, а «залізо» досить повільне. Перевага такої техніки у її невисокій ціні, гранично компактному розмірі, низькому енергоспоживання.

Особливо популярні пристрої типу One 10 S1002-1186, екрани яких підтримують сенсорне введення. При необхідності ви легко від'єднаєте екранну частину від клавіатури, перетворивши свій нетбук на класичний планшет.

Тонкі низьковольтні пристрої

Вага техніки не перевищує двох кілограм, а за показниками автономності вона дасть фору іншим видам. Діагональ моделей цього класу стартує від 13 дюймів. Більшість їх не оснащуються дисководами, але включають SSD-накопичувачі. Існують базові апарати, робочі станції та найпотужніші ігрові лептопи. Для навчання більш потрібні перші.

Недорогі універсальні пристрої

Бюджетна техніка зі стандартними розмірами, FHD екраном 15,6 дюйма, дво- або чотириядерним процесором, ОЗУ від чотирьох до восьми &lquo;гігів». Цих параметрів цілком достатньо для вирішення повсякденних завдань, що не потребують дискретної відеокарти.

Бізнес-пристрої

Можливіші «машини», що дозволяють безпроблемно працювати в ресурсомістких додатках. Їхні дисплеї мають мінімум «фуловий» дозволом, а «залізо» відрізняється значними характеристиками – ОЗУ на вісім «гігів» і чотириядерний восьмиструмовий ЦП. Такі аксесуари необхідні студентам певних профілів – програмістам, фотографам, графічним дизайнерам, які регулярно обробляють фото, монтують відео, користуються складними творчими програмами.

Для геймерів

По-справжньому топові машини з величезними технічними можливостями та найвищою ціною. Але геймерські ноути підходять не тільки для розваг, для багатьох спеціальностей це нагальна необхідність: завдяки високій продуктивності вони дозволяють комфортно, без зависань « користуватися практично будь-якими ресурсомісткими програмами. 

У всіх моделях присутні ГПУ та ЦП, є значний запас ОЗУ. Техніка з цієї категорії необхідна студенту-інженеру, графічному дизайнеру, кінооператору, звукорежисеру.

ноутбук для навчання

Який ноутбук краще купити для навчання: топ 2023

Щоб зрозуміти, який ноутбук краще для навчання, звернемося до цьогорічного рейтингу. Багато брендів і моделей легко заплутатися, але є певні девайси, які отримали схвалення покупцями.

Який хороший ноутбук для навчання на думку більшості користувачів? Розглянемо пропозиції топових брендів.

Lenovo

Девайси різних класів від відомого китайського виробника також включають вдалі моделі для учнів. Мінімалістичний дизайн, чудова якість складання та відмінний підбір деталей згідно типу пристрою.

Популярні моделі для школярів та студентів:

  • ThinkPad;
  • V15;
  • IdeaPad;
  • Legion 5.

ASUS

Виробник займається не лише створенням ПК та ноутів, але також постачає безліч компонентів для техніки інших всесвітньо відомих брендів. Завдяки цьому ASUS завоював довіру покупців до якості своїх товарів.

Серед девайсів для навчання популярні:

  • VivoBook 15;
  • ZenBook 14;
  • TUF Gaming;
  • ASUS ROG Zephyrus M16.

HP

Американська компанія, яка впевнено підкорила ринок з 2002 року. Її продукція має високу продуктивність, привабливий дизайн і помірну ціну. У лінійці Hewlett-Packard багато моделей з графічними картами та потужними процесорами – від компактних лептопів до повнорозмірних ноутів.

Учні обирають:

  • 250 G8;
  • Pavilion x360;
  • Envy x360;
  • HP ProBook x360 435 G8.

Apple

Ще один всесвітньо відомий американський бренд, що випускає продукцію преміум класу. Користувачам, які віддають перевагу девайсам Apple, відкривається вибір макбуків найрізноманітніших параметрів – від базових рішень (серія Air) до топових пристроїв (серія Pro). Вся техніка в суцільнометалевих корпусах, що підвищують її міцність та довговічність. Завдяки своєму витонченому дизайну девайси відрізняються від інших аналогів навіть візуально.

Вибір для навчання:

  • MacBook Air 13" M2;
  • MacBook Air M1.

Висновки

Розуміючи свої базові завдання та чітку необхідність в окремих характеристиках, ви зможете швидше та простіше визначитися, який ноутбук купити для навчання. Так як ціновий діапазон досить великий, купівля техніки бв дозволить взяти краще або навіть з додатковими параметрами, не виходячи з рамок вашого бюджету.